Windows 10 והארגון- התמודדות חדשה בפתח.

Windows 10 והארגון- התמודדות חדשה בפתח.

Windows 10  והארגון – התמודדות חדשה בפתח.

ליאור לבנת (MCT), מאי 2018

 

לא די בכך שהטמעת חלונות 10 הוא תהליך מורכב בארגונים, אלא שיש לקחת בחשבון עובדה שלעיתים נסתרת מעין ועלולה לגרום ללא מעט כאב ראש למנהלי המערכות ואנשי ה IT הארגוניים.

לארגון המתכנן הטמעה של מערכת ההפעלה החדשה-ישנה של מיקרוסופט (אמנם משנת 2015 אבל מתחדשת כל הזמן), דבר שבין היתר בו אני עוסק רבות בשנים האחרונות, יש לא מעט אתגרים.

מעבר להכנת צוות ההטמעה, צוות התמיכה, צוות ה-Help Desk והכנת מערכות המחשבים עצמן לשדרוג, על הארגון לתכנן מראש את תחזוקת מערכת ההפעלה עצמה לאורך השנים.

למה כדאי לשדרג?

מיקרוסופט הכריזה על מערכת ההפעלה Windows 10 כמערכת הפעלה לעמדות קצה האחרונה שהיצרנית מרדמונד תוציא. בהתאם למדיניות החדשה, מערכת ההפעלה תעבור עדכוני תוכנה מסיביים אשר יחליפו את הצורך במערכת הפעלה חדשה. לעדכונים אלו קוראים Feature Update וההיסטוריה הקצרה יחסית של מערכת ההפעלה מלמדת אותנו שיש בין אחד לשני עדכונים כאלו בכל שנה. כך בשנת 2016 יצא עדכון אחד (1607), אבל בשנת 2017 יצאו שני עדכונים (גרסאות 1703 ולאחר מכן 1709). השנה כבר יצא עדכון ראשון, בסוף חודש אפריל, הנקרא 1803 שכבר הוטמע ברבות מן המערכות, ועדכון 1809 כבר הוכרז וצפוי לצאת ברבעון האחרון של 2018.

במהלך ההכנות שאותן אני מבצע בארגונים בינוניים וגדולים אנו דנים רבות בשינויים בין הגרסאות השונות. מסתבר כי קיימים הרבה מאוד שינויים מערכתיים ונסתרים לעין, אשר יכולים לעיתים להראות מינוריים אך ברמה הארגונית עלולים להוות מכשול גדול להטמעתם וכמובן שיש גם לתכנן את ביצוע העדכונים בהמשך הדרך, לאחר ההטמעה הראשונית.

לא די בכך שהארגון מוצא עצמו מול שוקת שבורה בבואו להחליף מחשבים; מעבדי דור שביעי ומעלה של אינטל אינם נתמכים רשמית בחלונות 7, וחלונות 8 או 8.1 לא מהווה תחליף ראוי ובשל כך אנו נאלצים להתקין מערכת הפעלה בהתאם (נכון… Windows10) ולהטמיע אותה במערכות הארגוניות שלנו, אלא שמסתבר שעד תום תהליך ה-QA עבור הטמעת מערכת הפעלה שלעיתים הארגון, כאמור- נאלץ להחליף, יש סיכוי טוב שתצא כבר גרסה חדשה שנצטרך לשקול הטמעתה.

וכאילו לא די בכך, אלא קיימות גרסאות שבהן מיקרוסופט אינה תומכת במערכות הפעלה מעל שתי גרסאות אחורה…

שיקולים נוספים בתכנון ההטעמה

מעבר לשיקולים הללו, על מקבלי ההחלטות בארגון ומתכנני ההטמעה לקחת בחשבון שיקולים נוספים כגון:

  • שדרוג ה- Active Directory לצורכי Policy עבור מערכת ההפעלה החדשה.
  • הטמעת המערכת על עמדות קיימות.
  • הטמעת המערכת במערכות מסווגות וסגורות.
  • הטמעה באתרים מרוחקים.
  • הדרכת משתמשים.
  • שיקולי מעבר לוירטואליזציה לצורכי תמיכה במערכות ישנות שאינן יכולות לעבוד על Windows10.

מתכננים נכון חוסכים זמן וכסף

מניסיוני, חשיבה ותכנון לפני תחילת הטמעה, חוסכת לארגון כסף רב ומשאבים המנוצלים מאוחר יותר להשלמת הפערים.

במהלך פעילות הליווי הרבה שלי את הפרויקטים הללו בארגונים בינוניים וגדולים אנו עובדים רבות יחד עם אנשי המפתח בארגון על יישום תהליכים נכונים לצורכי הטמעת מערכת ההפעלה בארגון.